Hastane eczaneleri yeniden açılacak

Hastane eczaneleri yeniden açılacak
22 Aralık 2009 Salı 11:27 www.internethaber.com.tr
TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan, devlet hastaneleri ve sağlık ocaklarına eski SSK eczanelerinin açılacağını belirtti.
Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, devlet hastaneleri ve sağlık ocaklarına eski SSK eczanelerinin açılacağını belirterek, "Beş yıl boyunca neden uğraşıldı? Reform demek yenilik demektir. Reform demek herkesin eskiye dönmesi demek değildir." dedi.

TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan, yaptığı yazılı açıklamada yürürlüğe konulmak istenen düzenlemelerle SSK'lılar, Emekli Sandığı emeklileri, Bağkurlular ve devlet memurlarının eski düzene geri döneceğini söyledi.

Saydan, "Beş yılda döne döne başı dönen sistem, en baştaki sisteme geri döndü ve bu sefer bütün vatandaşlarımız SSK'lı oldu. Nihayet erişmek istenen son hedef açıklandı. Devlet hastanelerine ve sağlık ocaklarına eski SSK eczanelerini açmak. Buradan sormak istiyoruz; 5 yıl boyunca neden uğraşıldı? Reform demek yenilik demektir. Reform demek herkesin eskiye dönmesi demek değildir." ifadelerini kullandı.

Yeni düzenlemeler ile mahallelerdeki eczanelerin kapısının vatandaşa kapanacağını savunan Saydan, "SSK'lılar ve onları yıllarca seyredip hallerine şükreden diğer vatandaşlarımız hep beraber eski SSK eczanelerinin tıpatıp aynısı, hatta ismindeki sadece "s" harfi kaldırılarak uygulamaya girecek SGK eczanelerinden ilaç almak zorunda bırakılacaktır." açıklamasını yaptı.

Saydan şöyle devam etti: "7 milyon 235 bin memur ve bakmakla yükümlü olan kişiler de 15 Ocak 2010 tarihi itibariyle SGK'ya bağlanmış olacak ve 15 Ocak ta SGK'ya geçmeyen 10 milyon yeşil kartlı ve bu kesimlerin tamamı da gece yarısı çıkarılacak bir tebliğ ile SGK eczanelerine gitmek zorunda kalacaklardır. Bu eczanelerden nasıl ilaç verileceği, ne çeşit ilaçlar olacağı ve hasta kuyruklarını eski SSK'lılara soracak olursanız anlatacaklardır. Bu eczaneler çok kısa süre içinde eski SSK eczanelerinde olduğu gibi tek tip tansiyon ilacı, tek tip ağrı kesici ve mümkün olduğunca en az çeşit ilaç bulunacaktır."

Konular