Medical Parktan Ortaklık Açıklaması

Star Medya Yayıncılık A.Ş’nin patronu Ethem Sancak, sahip olduğu hisselerin yüzde 50’sini Rixos Otelleri’nin işletmecisi Fettah Tamince’ye devredeceğini açıkladı. İkili turizm ve sağlık alanında da işbirliği yapacak.

Rixos Grubu’nun patronu Fettah Tamince medya patronluğuna adım atıyor. Ethem Sancak, bünyesinde Star Gazetesi ve Kanal 24 televizyonunu barındıran Star Medya Yayıncılık A.Ş’nin yüzde 50’sini “Çok yakın arkadaşım” dediği Fettah Tamince’ye devretmeye hazırlandığını açıkladı.

Fettah Tamince ile öncelikle medya sektöründe stratejik ortaklık kuracaklarını söyleyen Ethem Sancak, ilk hedeflerinin her iki markayı da büyütmek olduğunu belirtti.

Yurtdışına bakacağız
Tamince ile birlikte medya dünyasındaki farklı fırsatları değerlendireceklerini vurgulayan Ethem Sancak, “Hem ülke içinde hem ülke dışında büyüyeceğiz. Hedeflerimizi ona göre koyacağız. Birimiz Vanlı, birimiz Siirtli... Sırt sırta verip büyüyeceğiz. Medya grubundaki ortaklığı zayıflık veya güçsüzlük söz konusu olduğu için yapmıyorum. Biz güçlerimizi birleştiriyoruz. Allah’a şükür krize rağmen işlerimiz iyi gidiyor. Yeni ortaklıkla birlikte büyüme planlarımızı hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Sancak, Fettah Tamince ile farklı alanlarda da ortaklıklara gideceklerini kaydetti. Hastane yatırımlarını yurtdışına taşıyacaklarını anlatan Sancak, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İlaç dağıtımında lideriz. Medical Park markasıyla girdiğimiz hastane işinde de Fettah Tamince ile birlikte büyüyeceğiz. Şu anda 13 tane hastanemiz var. 14’üncü için pazarlıklarımız devam ediyor. Türkiye dışında Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Mısır ve Cezayir’de hastane açmayı planlıyoruz. Her alanda ortak olacağız diyebilirim. Ben istersem Tamince’nin işlerinde, o isterse benim işlerimde ortaklık kuracağız. Krizi fırsata çevirmeye çalışacağız.”

medyaradar


Konular