Performans, Kalite ve Hasta Güvenliği Eğitimi Toplantısı

Sağlık Bakanlığından Duyuru
İl Sağlık Müdürlükleri ve Hastanelerimizde görev yapan sağlık personelinin kalite, hasta güvenliği ve hastane sınıflandırılması konusunda eğitilmesi amacıyla 25 - 30 Mayıs 2009 tarihleri arasında Afyonkarahisar İlinde "Performans ve Kalite Eğitimi Toplantısı" düzenlenecektir.



24 ilden 120 katılımcıyla ilki gerçekleştirilecek olan "Performans ve Kalite Eğitimi Toplantısı" sonucunda sağlık hizmetlerinde kalite, hasta güvenliği ve hastane sınıflandırması konularında sağlık personelinin konunun uzmanları tarafından eğitilmesi amaçlanmakta olup, ilerleyen dönemlerde Türkiye genelinde söz konusu eğitim yaygınlaştırılacaktır.



"Performans ve Kalite Eğitimi Toplantısı"nın ilk iki günde yetişkin eğitimi ve eğitici eğitimi kapsamında eğitim- öğretim kavramı, öğretim ilke ve yöntemleri, öğretimin planlanması ve kolaylaştırıcılık becerileri, yetişkin eğitiminin ilkeleri, yetişkin eğitiminde dikkat edilecek hususlar, etkili sunum hazırlama ve sunum becerileri ve yetişkin eğitiminde aktif öğretim stratejileri konularında eğitim verilecektir.



Diğer üç günde ise hastane sınıflandırması, hizmet kalite standartları kapsamında hasta ve çalışan güvenliği ile kalite konularında katılımcılara eğitim verilecektir. Hizmet Kalite Standartları Rehberinde belirlenen başlığa ilişkin tüm sorulara ve değerlendirilecek hususlara örnek alıştırmalar, vaka takdimleri, pratik örnekler, püf noktalar katılımcılara aktarılacaktır. 5 günlük eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olan katılımcılara belge verilecektir.


Konular