Sağlık İdarecisi Prof.Dr.Dilaver Tengilimoğlu'na ABD'den Birincilik Ödülü

Değerli meslektaşımız Prof Dr.Dilaver Tengilimoğlu ve Hacettepe SİYO dan Arş.Gör. Pınar Yalçın Balçık ile beraber hazırladıkları bir bildiri ABD de sağlık Hizmetleri alanında en iyi bildiri olarak seçildi ve geçen hafta Perşembe günü değerli hocamız ödülü aldı.Sayın hocamızı ve Pınar hanımı yürekten kutluyoruz.Kendileriyle gurur duyduğumuzu bilmelerini istiyoruz.Başarısını Derneğimizle paylaştığı içinde kendilerine teşekkür ediyoruz.
İşte Konuyla ilgili haber
Prof.Dr.Dilaver Tengilimoğlu
Gazi Üniversitesi Ticaret Turizm Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Dilaver Tengilimoğlu ve Hacettepe Üniversitesi İ.İ.B.F. Sağlık İdaresi Bölümü Arş.Gör. Pınar Yalçın Balçık tarafından hazırlanan “ What Should Turkey’s Marketing Strategy be in Health Tourism?” “ Sağlık Turizminde Türkiye’nin Pazarlama Stratejisi Ne olmalı? Konulu çalışma 25-28 Mart 2009 Tarihleri arasında ABD nin Oklahoma City kentinde yapılan FBD (Federation of Business Disciplines) tarafından düzenlenen kongrede Sağlık Hizmetleri Pazarlaması alanında en iyi bildiri ödülünü aldı. Söz konusu çalışmada Turkiyede medikal turizm konusunda Türk hastanelerinin bir swot (hastanelerin güçlü, zayıf yönleri ile fırsat ve tehditler analizi) değerlendirilmesi yanı sıra toplam 282 hastane yöneticisine gönderilen anket çalışması soncunda bazı bulgulara yer verilmiş ve çeşitli öneriler geliştirilmiştir.

Araştırma sonucunda, Türkiye’ye yurt dışından hastaların özellikle yaz aylarında (Haziran-Temmuz-Ağustos) geldiği , çoğunlukla solunum yolları hastalıklarının tedavisi için geldiği bunu ortopedi, göz, kadın hastalıkları ve kardiyolojik vakalar izlediği görülmektedir. Hastanelere müracaat eden hastaların çoğunlukla Almanya’dan gelen hastalar oluşturduğu görülmektedir. Yurt dışından gelen hastaların sağlık amaçlı olarak Türkiye’yi seçmesinin nedenleri arasında fiyat ve iklim koşullarının yanı sıra sağlık hizmetlerinin kalitesinin iyi olması ve bekleme sırasının olmamasının yer aldığı görülmektedir. Ayrıca araştırmada kamu hastanelerinin altyapılarının, özel hastanelere kıyasla sağlık turizmine daha az hazır olduğu görülmektedir. Özellikle yabancı dil bilen personelin sağlık bakanlığı hastanelerinde
düşük olduğu, ancak üniversite ve özel hastanelerin bu açıdan daha iyi olduğu görülmektedir.

Çalışmada, turizm getirisi açısından normal turistten çok daha fazla getiri sağlayan sağlık turizminde Türkiye’nin bu pazardan istenen payı alabilmesi için hedef Pazar seçiminin iyi yapılması ( Türk-i Cumhuriyetleri, Orta Doğu ülkeleri, AB ülkeleri ve ABD )ve ülkelere göre pazarlama karması ve stratejilerinin belirlenmesi gerektiği vurgulanmakta. Ayrıca belirlenen hedef pazara yönelik tanıtım çalışmalarının ( hem halka hem sağlık personeline ve sigorta şirketlerine yönelik) Turizm bakanlığı, Sağlık Bakanlıkları ve Turizm Acentalarının işbirliği içerisinde yapılması gerektiği önerilmekte. Bunlara ilave olarak hastanelerde kalite ve akreditasyon çalışmalarına yeterince önem vermeleri, teknolojik, personel vb alt yapı çalışmalarının desteklenmesi, özel hastanelere bu konuda gerekli teşviklerin yanı sıra kamu hastaneleri içinde Sağlık Kentleri gibi projelerin hayata geçirilmesinin önemi vurgulanmaktadır. Turistlere sadece sağlık hizmetleri değil paket programlarla Türkiye’nin tarihi ve turist yerlerinin de tanıtılması ve bu konuda turizm ve otel işletmeleri ile işbirliğine gidilmesi önerilmektedir.

Prof.Dr.Dilaver Tengilimoğlunun 2 Mart 2009 tarihli Medimagazin Dergisinde çıkan “ Hastaneler birlik olunca Özelleşecek mi? Konul mülakatına http://www.medimagazin.com.tr/mm-hastaneler-birlik-olunca-ozellesecek-mi-h-57772.html adresinden ulaşabilirsiniz.


17 yorum

avocat sp cialis droit immobilier

All spots were preformed within 24

29.04.2011 - archibalddes

dr healy paxil violence study

It is noisy whether these apenas enable to youngerbigger curly tablels [see warnings and pharmacies (5.

30.04.2011 - archibalddes

Konular

Adana İli Sağlık Tesisleri Telefon Numaraları
Adıyaman Sağlık Tesisleri Telefon Rehberi
Afyon İl Sağlık Müdürlüğü Telefon Numaraları
Ağrı İli Sağlık Tesisleri Telefon Rehberi
Amasya İli Sağlık Tesisleri Telefon Rehberi
Ankara İli Sağlık Tesisleri Telefon Rehberi
Antalya İli Sağlık Tesisleri Telefon Rehberi
Artvin İl Sağlık Müdürlüğü Telefon Numaraları
Aydın İl Sağlık Müdürlüğü Telefon Numaraları
Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü Telefon Numaraları
Bilecik İli Sağlık Müdürlüğü Telefon Numaraları
Bingöl İli Sağlık Müdürlüğü Telefon Numaraları
Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü Telefon Numaraları
Bolu İl Sağlık Müdürlüğü Telefon Numarası
Burdur İl Sağlık Müdürlüğü Telefon Numaraları
Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Telefon Numaraları
Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü Telefon Numaraları
Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü Telefon Numaraları
Çorum İl Sağlık Müdürlüğ Telefon Numaraları
Denizli İl Sağlık Müdürlüğü Telefon Numaraları
Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü Telefon Numaraları
Edirne İli Sağlık Tesisleri Telefon Numaraları
Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü Telefon Numaraları
Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü Telefon Numaraları
Erzurum İli Sağlık Tesisleri Telefon Numaraları
Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü Telefon Numaraları
Gaziantep İli Sağlık Tesisleri Telefon Numaraları
Giresun İl Sağlık Müdürlüğü Telefon Numaraları
Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü Telefon Numaraları
Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü Telefon Numaraları