SGK'DAN HASTANELERİ RAHATLATAN DUYURU

01.04.2009 tarihinde yürürlüğe giren MEDULA V3 ile ilgili yapılan yenilik ve değişikliklere adaptasyon aşamasında hastaneler tarafından girilemeyen takiplerin, eksik ve yanlış girişlerin düzeltilmesine imkan veren duyuru SGK tarafından yayınlandı.

Ayrıca, 21.05.2009 tarihinde yayınlanan "Medula Web servisleri Kullanım Kılavuzu 3.0.1. ile bazı değişiklikler getirilmiştir. "Bilindiği üzere Hasta yatışı kapatıldıktan sonra paket işlem girilemiyordu. Eğer yatış kapatıldıktan sonra 15 gün içerisinde ayaktan ilk takip alınmamışsa ya da başka ayaktan üzerinden bağlı ayaktan takip alınmamışsa yani ameliyat sonrası 15 gün kontrol muayenesi kuralını ihlal edecek bir takip alınmamışsa sistem yatışı kapatılmış yatan takibine paket işlem girmeye izin verecektir."

Diğer önemli değişiklik ise Provizyon tipi değiştiğinde yeni takip alma zorunluluğu kaldırılmış ve sadece provizyon tipini değiştirmeye imkan sağlayacak şekilde geliştirilmiştir.

Geriye dönük 9 gün süre ile takip alınabilmesi kuralının kaldırılması ve Temmuz ayından itibaren de 45 süreyle geriye dönük takip numarası alınabilmesine imkan sağlayan duyuru aşağıdadır.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN

MEDULA Versiyon-3 uygulaması ile başlayan “sağlık hizmeti sunucularının 01.04.2009 tarihi ve sonrasında kabul ettikleri hastalar için geriye dönük 9 gün süre ile Hasta Takip Numarası alınabilmesi“ uygulaması 01.07.2009 tarihine kadar ertelenmiştir.
01.07.2009 tarihinden itibaren geriye dönük 45 gün süre ile Hasta Takip Numarası alınabilecektir.

İlgili tüm sağlık hizmeti sunucularının konu ile ilgili önlemleri almaları önemle duyurulur.


22 yorum

nexium and blood pressure medicine

29.04.2011 - archibalddes

altitude sickness prevention with viagra

Larger ymrsaberrations of the and systemnearly excesiva nidations resulted in narrower improvements. Busque atenci

02.05.2011 - archibalddes

Konular