ASİD Bahar Toplantısı Yapıldı.

ASİD Bahar Toplantsı 1-3 Mayıs tarihleri arsında Antalya Manavgat
Hotel Monachus Park' ta yapıldı.Dernek üyelerinin yanı sıra Türkiye'nin birçok ilinden misafirler ASİD Bahar Toplantısına Katıldı.
Buluşmanın 1. Günü yapılan istişare toplantısını Derneğin Kurucu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Erman Emiroğlu açtı. Emiroğlu "2003 Yılında meslektaşımızla sağlık idarecilerinin sorunlarını kamuoyuna taşımak amacıyla bu derneği kurduk.Mesleğimizin geçmişindeki mücadeleler ile sağlık idareciliği meslek olarak tanınmıştır.Bu günlerde ise sağlıktaki hızlı değişim ile sağlık idareciliğinde yeni sorunlar ortaya çıkmaktadır.Bu nedenle Samsun'da, Denizli'de , Iğdır'da kurulan yeni dernekler ve Ankara derneği ile yeni kurulacak derneklerin oluşturacağı SAĞLIK İDARECİLERİ KONFEDARASYONU ile daha geniş kamuoyu olşturup sorunların üzerine gitmeliyiz" şeklinde giriş yaparak sözü Dernek Başkanı Turgut Atun'a bıraktı.
Dernek Başkanı Altun "Hükümetin son yıllardaki değişim rüzgarından en çok etkilenen Sağlık sektörü olmuştur.Bu değişimin içersinde daha fazla yer almak ve değişime olan inancımızı Sağlık İdarecileri Dernekleri olarak değişime ayak uydurarak ve sahada Sağlık İdareciliği Eğitimi almış meslektaşlarımız ile Sağlık İdareciliği Yetkinliği kazanmış aktif idarecilik yapan meslektaşlarımızın da katılımıyla
birlik beraberlik oluşturup sağlık sektörünü en ideal yere taşınması için calışarak göstermemiz gerekmektedir.Bu nedenle bu toplantıdan çıkacak sonuç önemlidir" Diyerek sözü KARSİD Başkanı Sayın İsmail Demirci'ye bıraktı. Demirci is"Akdeniz Sağlık İdarecileri Derneiğinin düzenlediği toplantının kendisinde yarattığı heyacanı dile getirirken "Sayın Turgut Altun'un beni arayıp Samsun'da bir dernek kurma fikrini süylediğinde bugünkü geldiğimiz noktayı hiç düşünmemiştim ancak derneği kurduktan sonraki gelişmeler ve bugün buradaki heyacan beni dahada heyecanlandırdı.ASİD'i hayranlıkla izliyoruz Bizde KARSİD olarak üyelerimizle Karadeniz'de benzer organizasyonlar yapabiliriz" şeklinde konuştu.
Sonrada toplantıya katılan tüm üyeler duygu ve düşüncelerini dile getirdi.
Toplantının 2. gününde dernek üyeleri bazı teknolojik gelişmeleri anlatan bir sunum izlediler.Karadeniz sağlık İdarecileri derneği Başkanı İsmail Demirci ASİDBaşkanı Turgut Altun'a Sağlık İdarecileri Derneklerinin oluşumu ve meslekte yarattığı heyacandan dolayı plaket verdi.
Toplantıda Tam Gün Yasası değerlendirildi ve Hastane Müdür Yardımcıları Bakanlık Şube Müdürlerinin Hastane Müdürlerinin eK ÖDEME kat sayılarının iyileştrilmesi için çaba gösterilmesi kararlaştırıldı.
Sağlık İdareciliği Kadrosunun tahsisi için çalışma yapılması karara bağlandı.
Sahada çalışan tüm sağlık idarecilerini okullu veya meslek dışından ayrımı yapmadan aynı amaç etrafında birleştirme fikri tartışıldı
Bunun dışında üyeler bol bol eylendi oyun oynayarak havuza girerek sitres atıp keyifli dakikalar geçirdiler. Yılda iki kez tatil amaçlı toplantı yapma kararıyla toplantıyı bitirdiler.


Konular