EGESİD (Ege Sağlık İdarecileri Derneği ) Kuruldu.

Değerli meslektaşlarım ve site okuyucuları
Sağlık İdarecilerinin Bölgesel örgütlenmeleri devam ediyor.Geçen hafta EGESİD geliyor haberiyle duyurmuştuk.Bu hafta EGESİD kuruluş dilekçesini valiliğe sunarak resmen kuruluş işlemlerini tamamladı ve Ege Sağlık İdarecileri Derneği sayın Yılmaz Bilgiç Başkanlığında aşağıda isimleri bulunan altı arkadışıyla beraber kurulmuş bulunmakta.Sağlık yöneticiliğinde söz sahibi olmak ,bilgi ve birikimlerimizi paylaşmak, Sağlık İdareciliği mesleğini hak ettiği yere ulaştırmak için çaba gösteren başta Sağlık İdarecileri Derneği,Akdeniz Sağlık İdarecileri Derneği, Karadeniz Sağlık İdarecileri Derneği ve şimdi de Ege Sağlık İdarecileri Derneği olarak gösterilen çaba ve gayretlere tüm bizi izleyen destekçilerimizden ve meslektaşlarımızdan desteklerini beklemekteyiz.
Bu amaçla bu cesur girişimi gerçekleştiren Sayın Yılmaz Bilgiç'i tebrik ediyor başarılar diliyoruz.

Turgut Altun
ASİD Başkanı

Yılmaz Bilgiç : Başkan
İsmail Dönertaş : Başkan Yardımcısı
Celal Eren
Muzaffer Erk
Taner Semerci
Ayhan Makal
Bahadır Evcil


1 yorum

Tebrik Ediyorum

Yılmaz Bilgiç'i çabalarından dolayı kutluyorum. Arkadaşıma sonraki faaliyetlerinde kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Sağlık İdarecileri Derneği (Ankara) ile eşgüdüm içinde çalışmak ve mesleğin sorunlarını daha güçlü bir biçimde ortaya koyarak birlikte sonuç almak amacıyla önce Akdeniz'de (ASİD), sonra Karadeniz'de (KARSİD) en son Ege'de (EGESİD) kurulan derneklerimize başarılar diliyorum.
Öncelikle heyecanınızın tükenmemesini ve çabuk pes etmemenizi diliyorum. Bunun için de en önemli şeyin bir şeyler üretmek olduğunu 6 yıllık dernek tecrübemize dayanarak söyleyebilirim. Bizim meslektaşlarımıza değil de meslektaşların bize gelmesini istiyorsak ortaya güzel bir şeyler çıkarmamız şart.
Üzerinde fazla odaklandığımız mesleki sorunlarımız, faaliyetlerimizin alt başlıklarından sadece birisi olmalıdır. Eylül-2003 tarihinde kurulmuş alan Akdeniz Sağlık İdarecileri Derneği tüzüğünde yer alan “ Sağlık sektöründe yönetsel düzeyde bilimsel araştırmaları planlamak, yürütmek, değerlendirmelerde bulunmak, sağlık yönetim politikalarına katkıda bulunmak, üniversiteler ile işbirliğine giderek danışmanlık, yatırım, yönetim geliştirme, sağlık arz ve talepleri, piyasa analizi, sağlık hizmet araştırmaları alanında projeleri koordineli olarak yürütmek, sağlık kurumları yöneticileri meslek grupları olarak sağlık yönetimi sorunlarına çözüm sunmak ve önerilerde bulunmak”. gibi daha büyük ve stratejik amaçlarımız olmalıdır.
Tekrar kutluyor ve hayırlı olmasını diliyorum.

Hüseyin Güneş

12.04.2009 - Hüseyin Güneş

Konular