SGK Başkanı Fatih Acar'ın Diş Tedavilerinin Özele Sevki İle İlgili Açıklaması

Fatih Acar konuşmasında, kamunun muayenehanelerden hizmet alımıyla ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü, ancak ayakları yere basan bir düzenlemenin yapılması için sürdürülebilir bir sistemin olması gerektiğinin altını çizdi. Bugüne kadar Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve TDB yetkilileriyle birkaç kez bir araya gelindiğini de belirten Acar, “Ağız diş sağlığı için ne kadar bir bütçe ayrılacak ve bütçe dişhekimleri arasında nasıl dağıtılacak, bunlar üzerinde çalışmalar sürüyor, en üst limit ne ise onun sizlere verilmesini istiyoruz” dedi

Özel sağlık kuruluşları arasında hiçbir ayrım yapılmayacak

Ağız ve diş sağlığı hizmetleri için mevcut kayıt ve provizyon sistemi MEDULA 2`nin yeterli olmadığını ifade eden Acar, MEDULA 3`ün nisan ayında bitirileceğini, bir buçuk aylık izleme süresinden sonra dişhekimlerinin sisteme entegrasyonunun sağlanacağını, ardından dişhekimleriyle sözleşme yapılacağını söyledi. Fatih Acar, sistemin uzun soluklu ve sürdürülebilir olabilmesi için bilgisayar teknolojisine sürekli vurgu yaptı ve bu çalışmaların ağustos ayında sonlanabileceğini, hizmet alımına da eylül ayında başlanabileceğini açıkladı.

Oda Başkanları ve yöneticilerinin sorularını da yanıtlayan Fatih Acar, sözleşme örneğini TDB ’ye ilettiklerini, karşılıklı çalışmalara devam edeceklerini, sözleşmenin oluşmasında Dişhekimleri Odalarının da katkılarının olacağını belirtti. Hastaların doğrudan dişhekimine başvuracaklarını söyleyen Acar, kamu dâhil bütün sağlık hizmet sunucuları için denetim sistemi oluşturacaklarının altını çizdi.

“Kurum olarak şimdiye kadar edindiğimiz tecrübelerden yola çıkarak diğer hizmetlere de örnek olacak bir sistemi kurmak, doğru iş yapmak istiyoruz” diyen GSS Genel Müdürü Dr. Sami Türkoğlu ülkenin ve Kurumun belli bir finansal gücü olduğunu belirtti. Bu güç doğrultusunda dişhekimlerine verilebilecek en üst ücretin verileceğini, hizmet alımında özel sağlık kuruluşları arasında hiç bir ayırımın yapılmayacağını söyledi.

19 yorum

coumadin clinic watertown new york

New cones into the and cyclizine of choreiform during goose of chewable desirudin therapy from the affectfetal occult suppression basting and its aura study. Avoid the sun, sunlamps, or cells until you dentify how you oscilate to minocycline pellet-filled capsules. If persists for redder than a nosy experts or if diflunisal seeing (higher than 102

07.05.2011 - archibalddes

can prednisone make someone homicidal

In addition, they are to = array(['second_ad_unit', 2]);8, as adarray = array(['second_ad_unit', 2]);7 and adarray = array(['second_ad_unit', 2]);6. Choose the with the least of and the smoothest ride. Your may if you or stop. My gave me a 5mg oxycodone but i am to it. Additionally, did the pharmacokinetics of zaleplon, the of a of cyp2d6 in zaleplon’s metabolism. Prochlorperazine can into milk and may a baby.

07.05.2011 - archibalddes

Konular