YÖK Yeni Atamalar Yaptı

YÖK Genel Kurulu, KTÜ'de sabah saatlerinde başladı. Kurul sonrası yazılı bir açıklama geldi.Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi’nde bu sabah başlayan basına kapalı YÖK Genel Kurulu toplantısı sonrası yazılı bir açıklama yapıldı.

“YÖK Genel Kurulu, 08 Ekim 2009 tarihinde Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde toplanmış ve aşağıdaki gündem maddelerini görüşerek karara bağlamıştır” diye başlayan yazılı açıklama şöyle:

“1-Anadolu Üniversitesi rektörlük seçim takvimi karara bağlanmıştır. Buna göre üniversitede yapılacak rektör adayı belirleme seçimi 26-27 Ekim 2009 tarihinde gerçekleştirilecek, sonuçlar 12 Kasım 2009 tarihinde YÖK Genel Kurulu’nda değerlendirilecektir.

2-İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı’nın, üniversiteleri rektörlüğüne Prof. Dr. Atilla Sezgin’in atanması ile Atılım Üniversitesi Rektörlüğü İşletme Fakültesi Dekanlığı’na Prof. Dr. Ali İbrahim Ülker’in, Okan Üniversitesi Rektörlüğü Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı’na Prof. Dr. Dilek Şirvanlı Özen’in atanmasına yönelik teklifler değerlendirilmiş ve bu tekliflerin uygun olduğuna karar verilmiştir.”

3-Aşağıda belirtilen üniversitelerden gelen dekan adayları teklifleri incelenerek isimleri yazılan adayların dekan olarak seçilmesine karar verilmiştir:
Artivn Çoruh Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı Prof. Dr. Yılmaz Altun,

Bozok Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanlığı Prof. Dr. Tamer Uçar,

Dicle Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi Dekanlığı Prof. Dr. Zülküf Güneli,

Ziya Gökalp Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı Prof. Dr. Sait Yücel,

Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığı Prof. Dr. Bülent Gönül,

Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığı Prof. Dr. Süleyman Kutluhan

4- Çeşitli üniversitelerden gelen yüksek lisans, doktora programları açılması ve fakülte ile yüksek okul, enstitü kurulması yönündeki taleplere ilişkin eğitim komisyonu raporu da görüşülmüş ve bu talepler karara bağlanmıştır.

5- Üniversitelerin müşterek yüksek lisans ve doktora programları açmalarının teşvik edilmesi ve bu konuda karşılaşılan sorunların giderilmesi için gereken tedbirlerin alınmasına karar verilmiştir.”

YÖK Genel Kurulu’nun bir sonraki toplantısının ise 15 Ekim 2009 tarihinde yapılacağı belirtildi.

Konular