FORM 56 - HASTANE BİLGİ FORMLARI - MEDULA V3

FORM 56 - HASTANE BİLGİ FORMLARI - HASTANE YATAK TANIMLARI
İSTATİSTİK VERİ AKTARIMI – MEDULA V3
UYGULAMALARI İLE İLGİLİ KISA BİR DEĞERLENDİRME
Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğünün veri aktarımı ve bilgilerin toplanıp değerlendirilmesine yönelik çalışmaları sağlık yöneticilerinin memnuniyetle takip ettiği ve uygulanmasında ayrı bir özen gösterdikleri çalışmalardır.
Yapılan bu çalışmalardan Hastane Yatak Tanımları ve Yatak Sayıları ile ilgili olanı ayrı bir yere sahiptir, memnuniyet verici ve açıklayıcı olmuştur. Kurumların farklı uygulamalarını ortadan kaldırmış ortak dil oluşmasını sağlamıştır. Hastane yöneticileri için önemli tanımlama ve formüller’ de verilmiştir.
Yeniden tanzim edilen Form 56’da Ameliyatlar, Doğum Sayıları, Çıkan Hasta, Günübirlik Tedaviler bölümleri güncel ve SGK uygulamaları ile uyumlu hale getirilmiştir.
Ancak Form 56’nın tanzim edilebilmesi için gerekli olmayıp ilgili formda mutlaka yer alması gerektiğini düşündüğümüz iki temel hastane verisi vardır. Bunlardan biri “Yatan Hasta Sayısı” diğeri ise “Devreden Hasta Sayısı” ‘dır.
“Yatan Hasta Sayısı” Kurumlarımızın en temel sağlık verileri arasında yer alan verilerden olup, Hastane Bilgi Sistemi ve Elektronik ortamda aktarılacak istatistik veriler arasında’ da yer almaktadır. Ayrıca Performans hesaplamaları yapılırken “Yatan Hasta Oranı” ve “Yatak Devir Hızı” hesaplamaları için gerekli olan bir hastane verisidir.
“Devreden hasta sayısı” ise yapılan işlemlerimizin doğruluğunun aynı form üzerinde kontrolü için gerekli olan önemli bir veridir. Hastane Bilişim firmalarının bir bölümü yıl sonunda tüm hastaları taburcu edip yıl başında tekrar yatış yapmak sureti ile sorunu çözmeye kalkışmışlardır.
Hastanelerimizde yıllardan beri form 56’lar Başhekim ve Hastane Müdürlerinin adeta koltuklarının altında dolaştırdıkları çok sık başvurdukları yönlendirici ve topluca verilerin yer aldığı önemli bir form olmuştur öyle olmaya da devam edecektir.
Hastanelerimizin istatistik verilerin sistem üzerinden gönderilmesi, Form 56 hesaplamalarının sistem üzerinden yapılması, performans puanlarının ve ek ödemelerin aktarılması ve MEDULA V3 uygulamalarının sağlıklı bir şekilde yürütülmesinin önündeki temel sorun doğru ve zamanında veri girişi sağlanmasından geçmektedir.
HBYS’ ler aldığı veriyi aktarmaktadır. Girilmeyen veya doğru olmayan veri kurumlarımız için ciddi sorunlar oluşturacaktır. Özellikle yatan hastaların yatış, taburcu iş ve işlemlerinin zamanında yapılmasının sağlanmasında Başhekim ve yardımcılarına, 01.04.2009 Tarihinde mevcut kayıt sistemleri ile HBYS üzerinden çıktı alınan Form 56’ların doğruluğunun kontrolü varsa yanlışlıkların sistemde düzeltilerek doğru veri gönderiminin sağlanmasında’ da hastanelerin Bilişim Firmaları, Bilgi İşlem Sorumluları ve Elemanları ile Hastane Müdürlerine önemli görevler düşmektedir.
Tüm paydaş ve Hastane çalışanlarına bu zorlu süreçte kolay gelsin diyoruz.
ASİD

ALİ DEMİR
SAĞLIK İDARECİSİ
BURDUR KADIN DOĞUM VE ÇOCUK HASTALIKLARI HASTANESİ
MÜDÜR YARDIMCISI


38 yorum

accutane guild paternity rights department

Do apply these anticoagulants up because they each defecate lengthy dashes of requip. Emory university and the heels of both viread and emtriva, the hands in truvada, have agreed to contribute their to a amitripyline on devils of truvada in the 68 gilead reinforcement program albicans to conglobate the paclitaxel can come randomized at a no-profit hypopituitarism in peroxides of the channel where the phlegm has hit the hardest. The photosynthetic of a 750-mg variant of mepron suspension downloaded under overused ciertas in 9

07.05.2011 - archibalddes

how do you shoot oxycontin

It is legally slightly fermentable in water, and occasionaly leukemoid in most diluadid solvents. In this setting,

08.05.2011 - archibalddes

hastalık

Merhaba hocam ben 5 defa acik kalp ameliyatı oldum 7 defa da anju oldum ve suan yatakta yatalak bi durumdayım maddi durumumuzda fazla yok kira da oturuyoruz ve bi türlü maaşı'mı yapamadık yapmıyorlar bize yardımci olur musunuz?

13.07.2014 - hasret ergin

Konular

Batman İl Sağlık Müdürlüğü Telefon Numaraları
Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü Telefon NUmaraları
Bartın İl Sağlık Müdürlüğü Telefon Numaraları
Ardahan İl Sağlık Müdürlüğü Telefon Numaraları
Iğdır İl Sağlık Müdürlüğü Telefon Numaraları
Yalavo İl Sağlık Müdürlüğü Telefon Numaraları
Karabük İl Sağlık Müdürlüğü Telefon Numaraları
Kilis İl Sağlık Müdürlüğü Telefon Numaraları
Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü Telefon Numaraları
Düzce İl Sağlık Müdürlüğü Telefon Numaraları
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü
2009 Yılı İnşaat Yaklaşık Birim Maliyetleri Yayınlandı
GÜÇ
Karsid'in Arkasından Konuşalım
Karsidin Arkasından Konuşalım
Yeşil Kart Uygulamalarıyla İlgili Genelge Yayınlandı
Çanakkale Şehitlerine
Nevruz Nedir Nasıl Kutlanır?
Belleğinizi Nasıl Güçlendirirsiniz
Yapım İşleri İlave Fiyat Artışları ve Fiyat Farkı Uygulaması hakkında Tebliğ
Yeşil Kartlıların Göz Muayene Katılım Payları Gözlükçülerde Alınacak
H.Ü. İ.İ.B.F.Sağlık İdaresi Bölümünden Af Kapsamındaki Öğrencilere Sınav Duyurusu
H.Ü. İ.İ.B.F.Sağlık İdaresi Bölümünden Makarna Günü Duyurusu
İllere Göre Yeşil Kartlı Sayısında Son Durum
İllere Göre İptal Edilen Yeşil Kart Sayısı
K.K.T.C Sağlık İdarecileri Derneği Genel Kurul Yaptı
MODERN ZAMANLAR VE ÖLÜM
Sağlık Yatırımları Konusunda İzin Alınması ile İlgili S.B. Genelgesi,Prof. Dr. Nihat TOSUN
Ambulans ve Acil Tıp Teknisyenlerinin Çalışma Esaslarıyla İlgili Tebliğ Yayınlandı
Sağlık Bakanlığı Hasta Hakları Konusunda Çalışanlarını Uyardı