Hastane Müdürü İbrahim Ethem Alev'den Maliyet Düşürücü Öneriler.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastane Müdürü İbrahim Ethem Alev Plansız (Random) Kuruluş İçi Kalite Tetkikleri”nin, kurum ve kuruluşlara kazandıracağı değer ve yararlarını kısaca şöyle anlattı;

"Bu yöntemin en büyük özelliği düzeltici faaliyetlerden çok önleyici faaliyetlere işin gereği önem verecek olmasıdır. Bu maliyetlerin düşürülmesi, işin kontrol altına alınması ve sistemin takibinden kaynaklanan maliyet artırıcı yönlerin rahatça görülecek olmasıdır.
Her bir birimin performansa yönelik çalışma düzeylerinin görülmesi, öneriler geliştirilmesi ve toplam gelire katkı artırıcı gözlemlerin, olasılıkların ortaya konulmasında veri üretecek olmasıdır.
Planlı İç Kalite tetkikleri ile beraber yürütülecek bir Random tetkik modeli, Planlı İç Kalite tetkiklerini şekilsel olmaktan çıkaracağı gibi, çalışanlarda da sistem, felsefe ve bilincinin yerleşmesini sağlayacaktır. Ne zaman, hangi konudan geleceği belli olmayan bir tetkik sistem enerjisini canlı tutacaktır.
Tahminimce sistemin işlerliğinden emin olan bir kuruluş, zaman içinde planlı İç Kalite tetkiklerini terk ederek, tetkik modelini sadece Random tetkikler üzerine kuracak ve bu sayede sistem heyecanını yaşatırken, tetkik zamanlarından da tasarruf edecektir"

Şeklinde özetlediği çalışmanın detayları İ.Ethem Alev'in sitemizdeki köşe yazılarında ve ekindeki dosyada mevcuttur.


Konular