KATILIM PAYLARININ TAHSİLİNE İLİŞKİN DUYURU

OHSAD'ın internet sayfasından duyuru
Katılım Payı Uygulamaları Hakkında Önemli Duyuru
01.02.2009 tarihinden itibaren özel sağlık kuruluşlarınca alınacak olan katılım paylarıyla ilgili yapılacak işlemler aşağıda belirtilmiştir.

Bilgilerinize

OHSAD

1- SGK Hastaları İçin Yapılacak İşlemler:
a- SGK'ya tabi hiçbir SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklisinden katılım payı alınmayacaktır. Bu kişilerin katılım payları, SGK tarafından emekli aylıklarından kesilmek suretiyle tahsil edilecektir.
b- Aktif çalışan sigortalı ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler ile aktif Bağ-Kur'lu ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerden katılım payı tahsilatı özel sağlık kuruluşlarınca yapılacaktır. Bu katılım payları için SGK'ya herhangi bir belge veya bilgi verilmesine gerek yoktur. SGK, MEDULA sistemi üzerinden ilgili özel sağlık kuruluşunun yaptığı muayene karşılığı katılım payı tutarını o aya ait ödemelerden mahsup edecektir ve mahsup edilen tutar MEDULA ekranında belirtilecektir.

2- Devlet Memurları İçin Yapılacak İşlemler:
Aktif çalışan devlet memurları ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerden katılım payı özel sağlık kuruluşları tarafından ALINMAYACAKTIR. Katılım payı bedeli memurun çalıştığı kurum tarafından memurun aylığından kesilecektir (Bu konudaki bilgi maliye bakanlığı üst düzey yöneticilerinden alınmıştır.)

3- Birinci Basamak Özel Polikliniklerin Yapacakları İşlemler:
15.06.2007 tarihinden önce Emekli Sandığı ve Maliye Bakanlığı ile 4'lü Protokol gereği sözleşme yapmış olan özel polikliniklerin bu sözleşmeleri halen devam etmektedir. Polikliniklere başvuran hiç bir hastadan katılım payı alınmayacaktır.

4- Katılım Payı Alınan Hastalara Herhangi Bir Belge Verilecek mi?
Konuyla ilgili olarak Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşmede fiş, fatura ya da benzeri herhangi bir belgenin verilmeyeceği bilgisi alınmıştır. Katılım payı tahsilatı, hastalar için düzenlenecek bir çizelgeye TC Numarası, adı soyadı bilgileri ve hastanın veya yakının imzası alınarak yapılacaktır.


Konular