İHALELERE YÖNELİK BAŞVURULAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

22 Temmuz 2009 SALI
Resmî Gazete
Sayı : 27296
YÖNETMELİK
Kamu İhale Kurumundan:
İHALELERE YÖNELİK BAŞVURULAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 3/1/2009 tarihli ve 27099 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Yönetmeliğin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine “sözleşmenin” ibarelerinden sonra gelmek üzere “veya çerçeve anlaşmanın” ibaresi eklenmiş, (d) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki bentler eklenmiştir.

“(e) İstekli: Mal veya hizmet alımları ile yapım işlerinin ihalesine teklif veren tedarikçi, hizmet sunucusu veya yapım müteahhidini veya kendisiyle çerçeve anlaşma imzalanan gerçek veya tüzel kişiyi ya da bunların oluşturdukları iş ortaklığını,”

“(f) Münferit sözleşme süreci: Çerçeve anlaşma kapsamında alım veya iş yapılmasına ihale yetkilisince onay verildiği tarihten itibaren başlayan ve münferit sözleşmenin imzalanmasıyla tamamlanan süreci,”

MADDE 2 – Yönetmeliğin, dördüncü bölümünden sonra gelmek üzere aşağıdaki beşinci bölüm eklenmiş, Yönetmelikteki mevcut “BEŞİNCİ BÖLÜM” ibaresi “ALTINCI BÖLÜM”, mevcut “ALTINCI BÖLÜM” ibaresi “YEDİNCİ BÖLÜM”, mevcut “YEDİNCİ BÖLÜM” ibaresi “SEKİZİNCİ BÖLÜM” olarak değiştirilmiştir.

“BEŞİNCİ BÖLÜM

Çerçeve Anlaşma ve Münferit Sözleşme İhaleleri

Ehliyet

MADDE 20/A – (1) Çerçeve anlaşma ihalelerinde istekliler; tekliflerin sunulması, değerlendirilmesi ve ihalenin sonuçlandırılmasına ilişkin idari işlem veya eylemler hakkında, kendisiyle çerçeve anlaşma imzalanan istekliler on iki ayda bir yapılacak yeterlik değerlendirilmesine ilişkin idari işlem veya eylemler hakkında şikayet ve itirazen şikayet başvurusunda bulunabilir.

(2) Kendisiyle çerçeve anlaşma imzalanan istekliler ayrıca, münferit sözleşmeye davet, tekliflerin değerlendirilmesi, ekonomik açıdan en avantajlı teklifin belirlenmesi ve münferit sözleşmenin imzalanmasına ilişkin idari işlem veya eylemler hakkında doğrudan Kuruma itirazen şikayet başvurusunda bulunabilir. Ancak, münferit sözleşmeye davet edildiği halde teklif vermeyen istekliler, ihale dokümanında yer verilen düzenlemeler ve/veya bu düzenlemeler ile idari uygulamalar arasındaki uyumsuzluklar hariç, son teklif verme tarih ve saatinden sonra gerçekleştirilen idari işlem veya eylemler hakkında başvuruda bulunamazlar.

Süre

MADDE 20/B – (1) Çerçeve anlaşmanın imzalanması dahil, ihale sürecindeki idari işlem veya eylemler ile on iki ayda bir yapılacak yeterlik değerlendirmesine ilişkin idari işlem veya eylemlere karşı yapılacak şikayet ve itirazen şikayet başvurularında süre, İkinci Bölümde yer alan usul ve esaslara göre hesaplanır ve uygulanır.

(2) Münferit sözleşme sürecindeki idari işlem veya eylemlere karşı yapılacak itirazen şikayet başvuru süresi, idari işlem veya eylemin farkına varıldığı veya farkına varılmış olması gerektiği tarihi izleyen günden itibaren üç iş günüdür.

(3) Münferit sözleşme sürecindeki idari işlem veya eylemlere karşı yapılan başvurularda süre, münferit sözleşme için teklif vermeye davet yazısının istekliye bildirildiği veya bildirilmiş olması gerektiği tarihi, davet yapılmaması halinde ise bu durumun farkına varıldığı veya varılmış olması gerektiği tarihi izleyen günden itibaren başlar.

Kurum tarafından inceleme

MADDE 20/C – (1) Münferit sözleşme sürecindeki idari işlem veya eylemlere karşı doğrudan Kuruma itirazen şikayet başvurusunda bulunulabilir.

(2) Münferit sözleşme sürecindeki idari işlem veya eylemlere karşı yapılacak itirazen şikayet başvuruları, süresinde ve usulüne uygun münferit sözleşme imzalanmadan önce yapılmış olması halinde Kurum tarafından incelenerek sonuçlandırılır.

(3) İtirazen şikayet başvuru bedeli münferit sözleşmeye konu alımın/işin yaklaşık maliyeti esas alınarak Kanunun 53 üncü maddesinin (j) fıkrasının (2) numaralı bendine göre idare tarafından belirlenir ve münferit sözleşme için teklif vermeye davet yazısında belirtilir. Başvuru bedelinin teklif vermeye davet yazısında belirtilmemesi halinde itirazen şikayet başvuru bedeli 8 inci maddenin altıncı fıkrası uyarınca tespit edilebilir.

(4) İtirazen şikayet başvurusunda bulunulmadığına ilişkin Kurumun internet sayfasından sorgulama yapılmadan, Kuruma itirazen şikayet başvurusu yapılan hallerde ise itirazen şikayet başvurusu nihai kararla sonuçlandırılmadan münferit sözleşme imzalanamaz.

(5) Münferit sözleşme sürecindeki ihale işlemlerine karşı yapılan itirazen şikayet başvurularını Kurum; başvuru sahibinin iddiaları ile itiraz edilen işlemler bakımından eşit muamele ilkesinin ihlal edilip edilmediği yönünden inceler ve nihai kararını, münferit sözleşme işlem dosyası ile ihaleye ilişkin gerekli bilgi ve belgelerin Kurum kayıtlarına alındığı tarihten itibaren on iş günü içinde verir.

(6) Çerçeve anlaşma ihalesinin ilk ilanından taraflarca çerçeve anlaşmanın imzalanmasına kadar geçen süreçteki idari işlem veya eylemler ile on iki ayda bir yapılacak yeterlik değerlendirmesi sürecindeki idari işlem veya eylemlere karşı yapılacak şikayet ve itirazen şikayet başvuruları, bu Yönetmeliğin diğer bölümlerinde yer alan düzenlemelere göre incelenir ve sonuçlandırılır.”

MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Kamu İhale Kurumu Başkanı yürütür.



Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin

Tarihi Sayısı

3/1/2009
27099


Konular

AŞKTA VE SEVGİDE İLETİŞİM
AŞK BİR ÜRÜNMÜ DÜR
KONUT EDİNDİRME KEY ÖDEMELERİ İÇİN YASAL DÜZENLEME
DEVLET MEMURLARI TEDAVİLERİ SGK KAPSAMINA ALINDI
İKİ BABA İKİ OĞUL
SAĞLIK BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK
Hastane eczaneleri yeniden açılacak
AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ YAYINLANDI AVUKATA SORU SORMAK 140 TL
TIKLA KEY ÖĞREN
Bakan Dinçer'den Önemli Açıklamalar
Kamuya 80 Bin Kişi Alınacak
Harcamalarda Etkinlik ve Verimlilik Genelgesi Genelge 2009/83
TTB 2010 Katsayı Listesi Açıklandı
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İİBF SAĞLIK İDERESİ BÖLÜMÜ KONGRE DUYURUSU
SEVGİLİ MESLEKTAŞLARIMIZIN VE DEĞERLİ OKUYUCULARIMIZIN YENİ YILINI KUTLAR SAĞLIKLI MUTLU BİR YIL GEÇİRMELERİNİ DİLERİM
AYAKTA TEŞHİS VE TEDAVİ YAPILAN ÖZEL SAĞLIK KURULUŞLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI
ÖZEL HASTANELER YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI
KAMU PERSONELİNİN SAĞLIK HİZMETLERİNİN SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA DEVRİNE İLİŞKİN TEBLİĞ
2010 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE KANUNU
2010 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE UYGULAMA TEBLİĞİ
özel hastane puanları yayınlandı
Dikkat İşçi Sayısı Hesaplama Kriterleri Doğrultusunda Veri Girişi Yapılacak
Terkin Edilecek Alacaklarla İlgili Yazı
Özel Hastanelerin Dikkatine Sağlık Bakanlığından ÇKYS Duyurusu
Özel Nirvana Polikliniği
iç mimar
2010 Memur Maaşları Katsayısı Yayınlandı
Dikkat Çok Önemli Tam Gün İçin Aşağıdaki Dilekçeyi Antalya Millet Vekili Dr.Abdurrahman Arıcı'nın 312 420 69 62 nolu faksına gönderiniz.
DİKKAT ÖNEMLİ
DEVLET MEMURLARI DİKKAT PROVİZYON İŞEMLERİNİZ İÇİN SGK KAYDINIZI KONTRO EDİNİZ