GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİMVE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

7 Haziran 2009 PAZAR
Resmî Gazete
Sayı : 27251

YÖNETMELİK


Gaziantep Üniversitesinden:

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM

VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 27/12/1996 tarihli ve 22860 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Gaziantep Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 8 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“Uzaktan eğitim lisansüstü programlarıyla diğer lisansüstü programlar arasında geçiş yapılmaz.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“Uzaktan eğitim lisansüstü programlarının derse devam oranı ders saatlerine internet üzerinden katılım esas alınarak belirlenir.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“Uzaktan eğitim lisansüstü programlarında derslere ilişkin ödevler internet üzerinden verilir ve yanıtları internet üzerinden toplanıp sonuçlar öğrencilere bildirilir. Ara sınav türünde olan sınavlar ilke olarak internet ya da iletişim ağları üzerinden yapılabilir. Ancak, ders geçme notunun %50'sinin gözetim altında yapılan sınavlardan oluşması gerekir. Gözetim altında yapılan yüksek lisans sınavlarında en az %70 başarı sağlanması gerekir. Aksi takdirde öğrenci o dersten başarısız sayılır.”

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin Beşinci Bölümünden sonra gelmek üzere aşağıdaki “ALTINCI BÖLÜM” ve bu bölüme 38, 39, 40 ve 41 inci maddeler eklenmiş; diğer bölüm ve madde numaraları ise, buna göre teselsül ettirilmiştir.

“ALTINCI BÖLÜM

Uzaktan Eğitim

Amaç ve kapsam

MADDE 38 – Uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans programının amacı, öğrenciye mesleki konuda derin bilgi kazandırmak ve mevcut bilginin uygulamada nasıl kullanılacağını göstermektir. Bu program toplam 36 krediden az olmamak koşuluyla en az oniki adet ders ile dönem projesi dersinden oluşur.

Süre

MADDE 39 – Uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans programını tamamlama süresi en fazla altı yarıyıldır.

Derslerin belirlenmesi ve danışman atanması

MADDE 40 – Derslerin belirlenmesi ve danışman atanmasına ilişkin esaslar şunlardır:

a) Öğrencilerin alacağı derslerin belirlenmesinde uygulanacak esaslar şunlardır:

1) Öğrencinin alacağı derslerin belirlenmesi ve kayıt işlemleri danışmanı tarafından, danışman atanana kadar ise ilgili anabilim dalı başkanlığı tarafından yürütülür. İlgili anabilim dalı başkanının onayı ile ders kayıtları kesinlik kazanır.

2) Öğrenci; Enstitünün uzaktan eğitim yapan başka anabilim dallarından veya anabilim dalı başkanlığının önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulunun onayı ile diğer internet destekli uzaktan eğitim yapan yükseköğretim kurumlarından veya örgün eğitim yapan yükseköğretim kurumlarından ders alabilir, bu derslerin sayısı ikiyi geçemez. Öğrencinin alacağı dersler belirlenirken öncelikle danışman onayı gerekir ve Enstitünün ilgili anabilim dalı başkanının onayı ile ders kayıtları kesinlik kazanır.

b) Danışman atanmasında uygulanacak esaslar şunlardır:

1) Uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans programında, her öğrenci için ilgili anabilim dalı başkanlığının önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulunun kararı ile ders seçiminde ve dönem projesinin yürütülmesinde danışmanlık yapacak bir öğretim üyesi veya doktora derecesine sahip bir öğretim elemanı en geç birinci yarıyılın sonuna kadar belirlenir.

2) Öğrenci, dönem projesi dersini alacağı yarıyılda bu derse kayıt yaptırmak, yarıyıl sonunda dönem projesine yönelik yazılı bir rapor vermek ve ilgili anabilim dalının belirlediği program çerçevesinde dönem projesini izleyiciler önünde sunmak zorundadır. Öğrencinin dönem projesi dersinin not değerlendirmesi danışmanı tarafından yapılır.

3) Danışman değiştirme ve ikinci tez danışmanı atanması koşulları Enstitü Kurulu tarafından belirlenir.

Uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans diploması

MADDE 41 – Kredili derslerini ve dönem projesi dersini başarıyla tamamlayan yüksek lisans öğrencisine yüksek lisans diploması verilir.

Yüksek lisans diploması üzerinde öğrencinin izlemiş olduğu Enstitü anabilim dalındaki programın onaylanmış adı bulunur.”

MADDE 5 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 6 – Bu Yönetmelik hükümlerini Gaziantep Üniversitesi Rektörü yürütür.